Informații despre tabăra de iarnă 6-10 februarie 2017 de la Mărișel

Dragi părinți,

 1. Vă rugăm să confirmați PRINTR-UN SMS prezența celor înscriși în tabăra de iarnă (că sunt sănătoşi şi că nu a intervenit vreo schimbare neprevăzută în program) în zilele de joi și vineri înainte de tabără la numărul de telefon 0742 296 123 – Radu Copil. Pentru alte întrebări, mă puteți și suna.
 2. Întâlnirea pentru plecarea în tabără este LUNI dimineață, 6 februarie 2016, la ora 8:00 a.m., în parcare la Sala Sporturilor (Cluj-Napoca), iar la ora 8:30 e plecarea spre Mărișel (40 km de Cluj-Napoca). Restul de bani se achită la plecare în tabără. Întoarcerea este VINERI seara, în jurul orei 18:30, în același loc, de unde am plecat. Recomandăm să țineți legătura telefonic cu copilul dvs pentru estimarea cât mai corectă a orei de sosire.
 3. Prima masă în tabără este prânzul (ora 13:00), aşadar, dacă nu mănâncă dimineaţa înainte de drum, să le puneţi câteva sandviciuri cu ei. E bină să aibă cu ei o sticlă de apă (care poate fi folosită și pe parcursul taberei în camera proprie!) și o pungă la îndemână (în caz de rău de autocar).
 4. Vă recomandăm să puneți o etichetă cu numele copilului dvs pe bagaj (chiar și un adolescent poate fi debusolat atunci când vede zeci de trolere de aceeași culoare și formă ca al său). Vă recomandăm să le puneți 2 saci menajeri pentru hainele murdare în timpul taberei (altfel, hainele folosite ar putea ajunge din neatenție printre hainele curate din bagaj și se îmbibă de mirosuri neplăcute și acestea).
 5. Cât privește banii de buzunar, vom merge de două ori la magazin, de unde își pot cumpăra maxim trei ”produse” (o limită stabilită din mai multe motive). Prin urmare, le ajunge 25 de lei de buzunar. În plus, la întoarcerea din tabără, vom opri la mănăstirea din Florești și vom trece și pe la magazinul mănăstirii, la cererea lor. În nici un caz nu au nevoie de mai mult de 50 de lei.
 6. Recomandăm ferm să nu vină participanții cu lucruri de valoare în tabără (ex. laptopuri, bijuterii, sume de bani mai mari de 50 lei etc)! Dacă vă aduceți chitară, aparat foto, minge de fotbal sau alte obiecte personale de valoare, vă asumați pe proprie răspundere riscurile de deteriorare și de pierdere. Noi nu ne putem asuma răspunderea pentru obiectele personale ale fiecărui participant! Menționăm că în fiecare tabără avem seara în program cântece la chitară și atelier de chitară, așadar cine dorește să cânte la chitară sau la alt instrument, poate să îl aducă, în condițiile menționate mai sus.
 7. În tabără avem asistență medicală și medicamente. Dacă știți că copilul dvs răspunde mai bine la unele medicamente în cazul bolilor mai des întâlnite, e indicat să le puneți medicamentele respective. Noi ducem cu noi medicamente pentru tot felul de probleme care ar putea apărea, dar nu putem lua și diverse variante pentru același medicament/substanță activă. De asemenea, în mod deosebit e indicat să aibă la el câte un ”medicament” (supliment natural) pentru răgușeală (în tabără socializăm, cântăm, la jocuri mai strigăm). Fiind iarnă, recomandăm să aibă la ei vitamina c și decasept. Desigur, în cazul în care copilul dvs se află sub tratament, el își va aduce cu el medicamentele respective. Pentru siguranță, întotdeauna le spunem și noi participanților în tabără, să nu folosească medicamente din trusa lor fără avizul asistentului medical din tabără.
 8. Participanții pot folosi telefoanele mobile pe durata taberei în timpul liber. Există semnal în toate reţelele telefonice. 
 9. Dacă doriți să îi contactați pe copiii dvs pe numerele de telefon al organizatorilor, deoarece nu răspund la telefonul personal, puteți să o faceți în intervalele orare: 9:30 – 10:00, 14:00 – 14:30, 19:30 – 20:00, la numerele de telefon: Oana Băilă 0755 810 437, Radu Copil 0742 296 123, Mariana Avram 0753 456 647 (asistent medical). În afara acestor intervale orare (când suntem toți adunați la masă), participanții sunt fie la program, fie răspândiți prin toată tabără și durează ceva vreme până îl găsim pe fiecare în parte! Desigur, urgențele sunt justificate și puteți suna oricând!
 10. Se pare că vom putea merge la săniuș. Cine are, să își aducă lopățică sau chiar sanie mai mică. Actualizare vineri, 3 februarie 2017: vremea s-a înmuiat, iar la Mărișel a plouat puțin, prin urmare sunt șanse minime pentru săniuș! Să nu aduceți sănii!
 11. Miercuri seara, vom face o seară de jocuri de societate: ex. Catan, Dixit, Qqirkle, Activity. Dacă cineva are, îl rugăm să aducă. Avem și noi câteva, dar suntem totuși 70 de persoane 🙂
 12. Cine are nevoie de cazare pentru noaptea de duminică spre luni înainte de tabără și/sau vineri spre sâmbătă la sfârșit de tabără, să mă anunțe EXPRES prin SMS până JOI SEARA, 2 februarie, cel târziu ca sa pot vorbi la Seminarul Teologic din Cluj-Napoca.
 13. Pentru orice alte informații, vă stăm la dispoziție telefonic: Radu COPIL – 0742 296 123

Ps. Oferim posibilitatea ca și participanții să organizeze ateliere. Dacă cineva dorește să coordoneze un atelier este rugat să mă contacteze pentru a stabili împreună detaliile.

Acest articol a fost publicat în TABERE ORTODOXE. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *