Planificarea taberelor de vară 2017

VĂ RUGĂM SĂ CITIȚI TOATE INFORMAȚIILE,

NU DOAR PERIOADELE TABERELOR!

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prin Asociaţia Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Cluj-Napoca, și Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj organizează pe perioada verii 2017 șapte tabere pentru copii şi adolescenți (de la 8 la 18 ani).

”copii” – de la 8 ani, care au terminat clasa I-a.

Anul acesta, vom organiza tabere de vară la noul Centru de tineret al Arhiepiscopiei Clujului de la ”Sângeorz-Băi”, județul Bistrița-Năsăud, dar și la cabanele închiriate de la Mărișel, din județul Cluj.

Perioadele taberelor de vară sunt:

I. Pentru categoria de vârstă 8-11 ani:

1. 26 iunie – 1 iulie – 65 locuri la Mărișel, jud. Cluj (azi, 7 martie, am decis să organizăm în plus această tabără!)

PS. Chiar dacă e în postul Sfinților Apostoli, copiii vor mânca de dulce, postind doar miercurea și vinerea!

2. 3-8 iulie 2017 – 80 locuri la Mărișel, jud. Cluj (toate locurile au fost rezervate, de acum putem pune doritorii pe lista de rezervă)

3. 24-29 iulie 2017 – 55 locuri la Sângeorz-Băi, jud. Bistrița-Năsăud (toate locurile au fost rezervate, de acum putem pune doritorii pe lista de rezervă)

4. 7-12 august 2017 – 55 locuri la Sângeorz-Băi, jud. Bistrița-Năsăud (toate locurile au fost rezervate, de acum putem pune doritorii pe lista de rezervă)

PS. Chiar dacă e în postul Adormirii Maicii Domnului, copiii vor mânca de dulce, postind doar miercurea și vinerea!

II. Pentru categoria de vârstă 11-13 ani (prin excepție 10, respectiv 14 ani):

1. 10-15 iulie 2017 – 55 locuri la Sângeorz-Băi, jud. Bistrița-Năsăud (toate locurile au fost rezervate, de acum putem pune doritorii pe lista de rezervă)

2. 21-26 august 2017 – 80 locuri la Mărișel, jud. Cluj (toate locurile au fost rezervate, de acum putem pune doritorii pe lista de rezervă)

II. Pentru categoria de vârstă 14-18 (prin excepție 13 ani):

1. 17-22 iulie 2017 – 80 locuri la Mărișel, jud. Cluj (toate locurile au fost rezervate, de acum putem pune doritorii pe lista de rezervă)

2. 14-19 august 2017 – 80 locuri la Mărișel, jud. Cluj (toate locurile au fost rezervate, de acum putem pune doritorii pe lista de rezervă)

Deoarece avem cerere foarte mare în taberele de la Sângeorz-Băi și Mărișel, iar unii nu prind loc în cele 8 tabere de vară pe care le avem anul acesta, un participant nu poate fi înscris în două tabere! Această regulă se aplică și taberei extra prezentată mai jos, care va fi organizată de Protopopiatul Gherla. Singura excepție de la această regulă este tabăra cu corturi pentru adolescenți de la Rogojel, jud. Cluj, unde organizatorul principal este Parohia Părintelui Florin Mereu împreună cu Protopopiatul Cluj I și Huedin.

[Extra: În perioada 3-8 iulie 2017, Radu Copil, împreună cu o echipă de voluntari, va coordona tabăra de adolescenți (13-17 ani) de la Sângeorz-Băi a Protopopiatului Gherla. Pentru înscrieri și informații despre această tabără, contactați pe Pr. Horea Baciu: 0740 036 521. Recomandăm adolescenților din Gherla să vină în această tabără, care va deveni în timp tradiție :)!]

Durata unei tabere este de 6 zile, 5 nopți, de luni dimineața până sâmbătă seara.

Taxa de participare în tabără este 400 lei la Mărișel, respectiv 380 lei la Sângeorz şi include toate cheltuielile (transport cu autocar, microbus închiriat din Cluj-Napoca, cazare, mâncare 3 mese pe zi + gustare, asistență medicală, materiale pentru ateliere, 1 voluntar la 5 participanți (!), premii, cărți, diplomă de participare și altele).

REZERVĂRILE ÎNCEP DIN 6 MARTIE 2017

Pentru cei care au mai fost în taberele noastre și nu au întrebări suplimentare, SUNT RUGAȚI SĂ ÎȘI REZERVE LOC prin SMS la numărul de telefon 0742 296 123 – Radu Copil, precizând:

a) numele copiilor dvs pentru care doriți să rezervați loc (dacă participantul are mai multe prenume, să ni-l dați pe cel folosit în familie),

b) vârsta lui/lor la data desfășurării taberei,

c) perioada taberei,

d) numerele de telefon ale părinților, dacă înscrieți și alți copii,

e) din ce oraș sau comună, respectiv județ (în cazul satelor) sunteți.

Iar eu vă voi confirma în decurs de 3 zile lucrătoare dacă sunt locuri disponibile și dacă le-am rezervat loc. Dacă nu am răspuns în 3 zile lucrătoare, insistați vă rog cu sms! Precizez că nu confirm prin mesaj primirea mesajului în sine, ci vă confirm sau infirm dacă mai avem locuri și care este situația locurilor în celelalte tabere.

Cei care au mai fost în taberele noastre, dar au întrebări suplimentare, și cei care se înscriu pentru prima dată și vor să afle mai multe detalii, pot să mă contacteze telefonic 0742 296 123 – Radu Copil de luni până vineri între orele 9 și 15. În cazul în care telefonul mi-e închis, înseamnă că sunt la birou, unde nu prea am semnal, prin urmare, vă rog să insistați (nu am mesagerie vocală!), iar în ultimă instanță, după mai multe încercări, trimiteți sms și vă voi suna eu.

Confirmarea locului se face prin plata unui avans în valoare de 150 lei (care se achită în decurs de o  lună-două, fie după ce vă anunțăm telefonic că toate locurile s-au ocupat în tabăra respectivă și trebuie achitat avansul). Avansul se poate achita:

A. La biroul meu de la Arhiepiscopia Clujului, din Piața Avram Iancu nr 18 (vizavi de Catedrala Ortodoxă, pe partea cu Finanțele). Pentru a vă asigura că sunt la birou, vă rog să mă anunțați înainte de a veni!

B. Prin bancă: 160 lei de persoană înscrisă (150 lei avans și 10 lei comision de transfer sau depunere și comision la ridicare). La momentul operațiunii bancare, vă rugăm să precizați perioada taberei și numele copilului pentru care trimiteți avans ca să apără pe extrasul de cont!

Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj, Banca Transilvania,

Cont Iban: RO15BTRLRONCRT0212988301 (în lei)

După achitarea avansului, să îmi trimiteți un sms de confirmare pentru plata avansului prin bancă.

Vă rog să nu trimiteți avans până nu aveți locul REZERVAT! Odată achitat avansul, restul de bani se achită la plecarea în tabără!

În caz de neparticipare în tabără, avansul sau taxa întreagă se restituie integral (garanție de seriozitate din partea noastră!). Nu dorim să fim datori nimănui (decât cu iubirea – Rom 13,8), indiferent de motivele care împiedică participarea celui înscris în tabără, dar, desigur, dorim să fim înștiințați cât mai repede posibil, ca locul să poate fi ocupat de alți copii/adolescenți de pe lista de așteptare!

Taberele au caracter religios, educativ şi recreativ. Taberele noastre sunt active, pe întreaga durată a taberei au loc următoarele activităţi: discuţii tematice și interactive cu preotul taberei, mai multe ateliere practice, jocuri de exterior şi interior, sport, cântece la chitară, concursuri, Marele Joc (o competiție antrenantă pe echipe), drumeții, foc de tabără, etc.

Dintre atelierele organizate anii trecuţi în taberele noastre, menţionăm: atelier culinar, cruciuliţe de gât şi de maşină, icoane litografiate, origami, quilling, brăţări, lucru manual, prim-ajutor, chitară, drumeție, toacă, teambuilding, teatru, desen, lectură, jurnalism, şah şi jonglerii, orgă, muzică, decorat tricouri cu vopsea textilă, lego din lemn, dezvoltare socio-emoțională, laboratorul de experimente și altele, în funcție de abilităților tinerilor voluntari.

Anul 2017 este cel de al 13-lea an consecutiv de tabere pentru noi, organizând până în prezent peste 75 de tabere de vară şi de iarnă (cu experiența acumulată în timp a coordonatorilor noștri de tabără!).

Radu Copil – 0742 296 123

Acest articol a fost publicat în TABERE ORTODOXE. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *