Informații despre tabăra de iarnă 5-9 februarie 2018, de la Mărișel

Dragi părinți,

  1. Întâlnirea pentru plecarea în tabără este LUNI dimineață, 5 februarie 2018, la ora 7:30 a.m., în parcare la Sala Sporturilor (Cluj-Napoca), iar la ora 8:00 e plecarea spre Mărișel (40 km de Cluj-Napoca). Restul de bani se achită la plecare în tabără (vă reamintesc că taxa integrală e de 350 lei). 
  2. În acest moment, mai avem 3 locuri libere pentru participanți, în urma unor retrageri. Dacă știți pe cineva care ar dori să vină, anuntați-i! Avem și câțiva participanți fără sursă de finanțare, prin urmare, dacă cineva dorește să contribuie financiar la susținerea lor, după posibilități, apreciem!
  3. Întoarcerea este VINERI seara, în jurul orei 18:15, în același loc de unde am plecat. Recomandăm să țineți legătura telefonic cu copilul dvs pentru estimarea cât mai corectă a orei de sosire. Precizez că întoarcerea se face cu oprire la Mănăstirea Florești, unde semnalul telefonic e foarte slab. Dacă doriți să îi preluați direct de la Mănăstirea Florești, atunci să îi informați să își pună printre ultimii bagajul în cala autocarului astfel încât să fie ușor de luat.
  4. Prima masă în tabără este prânzul (ora 13:00), aşadar, dacă nu mănâncă dimineaţa înainte de drum, să le puneţi câteva sandviciuri cu ei. E bină să aibă cu ei o sticlă de apă de 0,5 l (care e utilă și pe parcursul taberei în camera proprie!) și o pungă la îndemână (în caz de rău de autocar).
  5. Vă recomandăm să puneți o etichetă cu numele copilului dvs pe bagaj (chiar și un adolescent poate fi debusolat atunci când vede zeci de trolere de aceeași culoare și formă ca al său). Vă recomandăm să le puneți 2 saci menajeri pentru hainele murdare în timpul taberei (altfel, hainele folosite ar putea ajunge din neatenție printre hainele curate din bagaj și se îmbibă de mirosuri neplăcute și acestea).
  6. Fiind iarnă, hainele să fie ca pentru iarnă. E de dorit să aibă o pijama mai groasă pe durata nopții. Căciula, mănușile și chiar fularul sunt obligatorii :)! De asemenea, e bine să aveți încălțăminte și de iarnă (ghete, nu adidași)!
  7. Cât privește banii de buzunar, vom merge de două ori la magazin, de unde își pot cumpăra maxim trei ”produse” (o limită stabilită din mai multe motive). Prin urmare, le ajunge 30 de lei de buzunar. În plus, la întoarcerea din tabără, vom opri la mănăstirea din Florești și vom trece și pe la magazinul mănăstirii, la cererea lor. În nici un caz nu au nevoie de mai mult de 50 de lei în total.
  8. Recomandăm ferm să nu vină participanții cu lucruri de valoare în tabără (ex. laptopuri, bijuterii, sume de bani mai mari de 50 lei etc)! Dacă vă aduceți chitară, aparat foto, minge de fotbal, joc de societate sau alte obiecte personale de valoare, vă asumați pe proprie răspundere riscurile de deteriorare și de pierdere. Noi nu ne putem asuma răspunderea pentru obiectele personale ale fiecărui participant! Menționăm că în fiecare tabără avem seara în program cântece la chitară și atelier de chitară, așadar cine dorește să cânte la chitară sau la alt instrument, poate să îl aducă, în condițiile menționate mai sus.
  9. În tabără avem asistență medicală și medicamente. Dacă știți că copilul dvs răspunde mai bine la unele medicamente în cazul bolilor mai des întâlnite, e indicat să le puneți medicamentele respective. Noi ducem cu noi medicamente pentru tot felul de probleme care ar putea apărea, dar nu putem lua și diverse variante pentru același medicament/substanță activă. De asemenea, în mod deosebit e indicat să aibă la el câte un ”medicament” (supliment natural) pentru răgușeală (în tabără socializăm, cântăm, la jocuri mai strigăm). Fiind iarnă, recomandăm să aibă la ei vitamina c și decasept. Desigur, în cazul în care copilul dvs se află sub tratament, el își va aduce cu el medicamentele respective. Pentru siguranță, întotdeauna le spunem și noi participanților în tabără, să nu folosească medicamente din trusa lor fără avizul asistentului medical din tabără.
  10. Participanții pot folosi telefoanele mobile pe durata taberei în timpul liber. Există semnal în toate reţelele telefonice. 
  11. Dacă doriți să îi contactați pe copiii dvs pe numerele de telefon al organizatorilor, deoarece nu răspund la telefonul personal, puteți să o faceți în intervalele orare: 9:30 – 10:00, 14:00 – 14:30, 19:30 – 20:00, la numerele de telefon: Ioana Enea 0752 367 296, Andrei Toșa 0756 092 163, Dana Bodea 0756 511 225, Mariana Avram 0753 456 647 (asistent medical), Anamaria Călugăr 0742 937 490 (asistent medical), Oana Băilă 0755 810 437, Radu Copil 0742 296 123. În afara acestor intervale orare (când suntem toți adunați la masă), participanții sunt fie la program, fie răspândiți prin toată tabără și durează ceva vreme până îl găsim pe fiecare în parte! Desigur, urgențele sunt justificate și puteți suna oricând, chiar și noaptea!
  12. La fața locului vom vedea dacă vom putea merge la săniuș. Ar fi grozav dacă participanții ar avea îmbrăcăminte bună de folosit la săniuș sau jocuri de exterior (dacă vremea nu va fi prea friguroasa) fără teamă de a o murdări. Cine are, să își aducă lopățică de dat pe pârtie că e ușor de pus în bagaj.
  13. Din păcate, pe perioada vacanței de iarnă, nu se fac cazări la Seminar sau la Căminul Teologic deoarece studenții își lasă lucrurile în camere. Dacă cineva are nevoie de cazare, o să încercăm să găsim cazare pe la casele oamenilor din Biserica noastră. Așadar, pentru acest lucru, vă rog să mă anunțați cât mai grabnic!
  14. Pentru orice alte informații, vă stau la dispoziție prin sms sau telefonic: Radu COPIL – 0742 296 123

Ps. Oferim posibilitatea ca și participanții să organizeze ateliere. Dacă cineva dorește să coordoneze un atelier este rugat să mă contacteze pentru a stabili împreună detaliile.

Acest articol a fost publicat în TABERE ORTODOXE. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *