Pelerinajul Tinerilor pe Jos, ediţia a V-a

Pelerinajul Tinerilor pe Jos 2015Pelerinajul Tinerilor pe Jos de la Iclod la Mănăstirea Nicula va avea loc sâmbătă, 28 martie 2015 şi este organizat de Arhiepiscopia Clujului şi Asociaţiile Studenţilor şi Tinerilor Creştini Ortodocşi Cluj, la care se adaugă Facultatea de Teologie şi Seminarul Teologic.

Pelerinajul Tinerilor pe Jos este o acţiune anuală, aflată la a V-a ediţie, fiind dedicată Maicii Domnului şi presupune parcurgerea pe jos a 17 km de la Iclod până la Mănăstirea Nicula.

Preoţii care doresc să ni se alăture au toată binecuvântarea Mitropolitului Andrei şi a Preasfinţitului Vasile.

Programul pelerinajului: 

a) 10:00 – Întâlnire la Catedrala Ortodoxă pentru achitarea biletului de tren în comun rezervat (din timp – cu cât mai repede cu atât mai bine!), poză de grup pe treptele Catedralei etc.

    10:30 – binecuvântarea Mitropolitului Andrei şi rugăciune de călătorie.

    10:50 – plecare în coloană spre Gară.

b) 11:27 – porneste trenul de Gherla spre Iclod.

c) 12:24 – coborâre la Iclod (pictorul Luca care a pictat icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus de la Nicula a fost preot în Iclod). Debutul pelerinajului pe jos.

d) 10 km de parcurs pe jos până în Gherla: cântări religioase, conversaţii, rugăciune personală, prietenii, admirarea peisajului 🙂

e) traversarea oraşului Gherla în cântări religioase, oprire la Catedrala “Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” cu repaos pentru mâncare, odihnă și toaletă.

f) 16:00 – Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi de la Gherla şi Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi de la Dej ni se vor alătura. Încă 7 km pe jos. Sosire la mănăstirea Nicula în jurul orei 18.

g) ora 18:00 – Vecernie şi masă la Mănăstirea Nicula, timp pentru închinare şi rugăciune.

h) Începând cu ora 22, vom începe să-i transportăm pe pelerini cu câteva autocare la Gara din Gherla – costa 5 lei.

i) Trenul din Gherla porneşte la ora 23:34.

j) Sosire la Cluj-Napoca la ora 00:23. O carte în dar pentru fiecare pelerin.

Deoarece am făcut cerere la CFR să se adauge 3 vagoane special pentru noi (altfel nu ar fi existat atâtea locuri în tren şi nici timp să cumperi atâtea bilete de la ghişeu) şi am cumpărat un bilet de tren pentru 200 de persoane, cei care doresc să participe la pelerinaj, sunt rugaţi să îşi rezerve biletul de tren dus (Cluj-Iclod) – întors (Gherla-Cluj) la numerele de telefon: 0740 339 300 – Anca sau 0744 781 824 – Ana, cu nume, număr şi serie de buletin, urmând să îl achite (17 lei, având o reducere de grup de 35%) sâmbătă dimineaţă la întâlnirea de la Catedrală (ora 10:00). Vă rugăm să aveţi bani ficşi şi cât mai mărunt!

Dacă aceste 200 de locuri vor fi rezervate până miercuri sau cel târziu joi seara, noi vom mai cumpăra bilete de tren la comun vineri dimineaţa. De aceea, de îndată ce v-aţi hotărât să participaţi la pelerinaj, vă rugăm să vă rezervaţi biletul la numerele de telefon anunţate ca să putem estima şi noi de câte mai avem nevoie şi să anunţăm la Agenţia de voiaj!

Din mai multe motive, e important să ne adunăm toţi la Catedrala la ora 10:00, să primim binecuvântarea arhierească, să facem rugăciunea de călătorie şi o poză de grup. Apoi, ne vom îndrepta spre Gară în coloană. Cine chiar nu poate să vină la Catedrală, să vină direct la Gară (sau direct la Iclod, Gherla sau cel puţin la Mănăstirea Nicula : )

Pentru informaţii suplimentare: Radu Copil – 0742 296 123

Necesar: apă, mâncare, bască sau basma (te cam prinde soarele fără), umbrelă şi pelerină (mai ales dacă se va prognoza vreme înnorată), 17 lei bilet de tren dus-întors şi 5 lei pentru autocarul care ne transportă de la Mănăstirea Nicula la Gara din Gherla la întoarcere!

Vă aşteptăm cu drag!

Acest articol a fost publicat în PELERINAJE. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *