Informații generale despre taberele de vară 2024

Informații generale despre taberele pentru copii, preadolescenți și adolescenți  de la Mărișel  din vara anului 2024

Dragi părinți,

  1. Ne bucurăm că vă trimiteți copilul cu noi în tabără și nădăjduim să fie o experiență FRUMOASĂ ȘI ZIDITOARE pentru el!

Dacă doriți să aflați vreo informație (care nu e cuprinsă în descierea de mai jos) sau dacă intervine ceva și copilul nu mai poate participa la tabără puteți scrie la numărul de telefon

0755.810.437 – Oana Raluca Băilă ( fiind în tabere e mai ușor să vă răspund la mesaje decât la telefon)  sau la 0749.586.292– Nr de tabere, nr care va fi la coordonatorul fiecărei tabere

Vă reamintim rugămintea ca restul de bani, după plata avansului, să o FACEȚI CASH, în dimineața plecării la tabără.

Contul pentru avans este
RO15BTRLRONCRT0212988301 ( titular cont ATCOR CLUJ)

2. Am încercat alcătuirea unei liste cu lucrurile de care au nevoie copiii în tabără, dar vă rugăm luați în considerare și prognoza meteo pentru a vedea dacă nu cumva temperatura medie și vremea este atipică pentru această perioadă din an!

În tabără un COPIL ARE NEVOIE DE :

– 2 perechi de adidaşi (jocuri de grup, sport, drumeţie, etc) DAR  ŞI O PERECHE de papuci REZISTENŢI LA APĂ/ PLOAIE. Sunt utile și ghetuțele cu talpă aderentă sau bocancii pentru drumeția pe munte.

– o pereche de sandale (cine are – sunt comode, în special la Mărișel, unde ne descălțăm când intrăm în cabane)

– papuci de casă din PLASTIC (în cameră, la baie, la duș)

– 8-10 tricouri (mai ales când se anunță vreme călduroasă și pentru băieţii mai sportivi  + seara stăm pe covor în cabană la cântece și e nevoie mare să luăm tricou curat! )

– 4 pantaloni scurţi

– 2-3 pantaloni lungi

– 8-9 perechi de șosete (deoarece seara stăm pe covor în cabană la cântece și e nevoie mare să luăm șosete curate! )

– 2 bluze/hanorace – seara şi dimineaţa poate fi răcoare 

– pijamale

– 6 chiloţi

– şapcă/bască/pălărioară (de soare) ; mulți fac insolație

– pelerină sau umbrelă (ex. dacă plouă când mergem la biserică, etc)

– trusa de baie: periuţă şi pastă de dinţi, săpun, şampon, prosop de corp, prosop de faţă, șervețele umede/ uscate.

– HAINE MAI DEOSEBITE pentru mersul la BISERICĂ ( recomandăm fustă- nu foarte scurtă- sau rochiță pentru fete și cămașă și PANTALONI LUNGI pentru băieți)

– ”medicamente” pentru răgușeală (ex. decasept, vitamina c cu propolis, sau la care știți că răspund foarte bine: ex. în caz de răceli)+ spray anticăpușe

  • un RUCSAC– pentru a își aduce cu ei produsele de la magazin și pentru DRUMEȚIE

O idee bună pentru cei mici (și chiar la cei mari ) este punerea hainelor în punguțe pentru fiecare zi a taberei! 

Vă reamintim că e bine să scrieți cu markerul numele de familie pe eticheta hainelor. Așa vom ști cui să restituim hainele găsite prin tabără !

Rugăm să le puneți 2 saci menajeri pentru hainele murdare și o pungă pentru șosetele folosite. Altfel, hainele folosite vor ajunge printre hainele curate din bagaj și nici ei nu mai știu ce e curat și ce a fost folosit! Ca să nu mai spunem că hainele curate se îmbibă astfel de mirosuri neplăcute!

  • Cazarea participanților se face după preferințe – în dimineața plecării în tabăra eu ne transmit cu cine doresc sa stea în camera și încercăm sa ținem cont de asta. Fetele stau doar cu fete și băieții doar cu băieți.

3. Plecarea în tabără se face întotdeauna luni dimineața

La ora 8:00 întâlnire în parcarea de la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca, iar plecarea de la ora 8:30. Dacă întârziați, vă rugăm să nu întârziați mai mult de ora 8:30, deoarece nu putem ține pe loc autocarul plin de participanți! Cine nu ajunge cel târziu la ora 8:30, își va găsi pe cont propriu mijloace de transport până la tabără (și nu prea există mijloace de transport public în zona aceea!).

Cei care, din diferite motive (ex. vin mai târziu în tabără, vin direct în tabără de pe alte rute), au obligația să ne înștiințeze prin sms ( fie pe coordonator, fie la 0749.586.292) ca noi să știm când s-a terminat check-in-unul 🙂

Dacă parcarea de la Sala Sporturilor va fi ocupată de diverse Festivaluri, vom anunța pe blog în cadrul postărilor Informații speciale despre tabăra… respectivă!

4. Toți părinții/participanții trebuie să treacă pe la persoana care face prezența (check-in)+ de obicei COORDONATORUL TABEREI RESPECTIVE. Diferența de bani se achită atunci, în dimineaţa plecării în tabără . Și cei care au achitat integral sunt datori să treacă pe la persoana care face prezența.

5. Pe drum, e bine să le puneți o sticlă de apă (care poate fi ținută ulterior în cameră pentru a avea apă pe durata nopții) și o pungă la îndemână (pentru orice eventualitate în caz de rău de mașină). Precizăm că prima masă oferită în tabără este prânzul (ora 13:00), aşadar dacă copiii dvs. nu mănâncă dimineaţa înainte de drum, să le puneţi câteva sandviciuri cu ei! Drumul până la Mărișel durează o oră. Nu este admis pe autocar cu cipsuri şi alte produse puternic mirositoare.

De asemenea VĂ RUGĂM nu le puneţi cu ei în pachet rezerve de dulciuri. Mâncarea oferită în tabără este destul de bună şi îndestulătoare şi primesc zilnic gustări. Vor avea şi oportunitatea de a merge la magazin.

De asemenea vă rugăm să ne anunțați dacă au restricții alimentare sau alergii.

6. Cât privește banii de buzunar, se va merge o dată sau de două ori la magazin, de unde își pot cumpăra maxim trei lucruri (din mai multe motive am pus această limită). Prin urmare, nu au nevoie de mai mult de 30- 40 de lei, bani de buzunar .

7. Recomandăm ferm, din nenumărate motive, să nu vină participanții cu lucruri de valoare în tabără (ex. laptopuri, bijuterii, aparate foto performante, sume de bani mai mari de 30 lei atunci când prezența lor nu se justifică etc)! Ca excepţie ne bucurăm să aibă cu ei chitară/ alt instrument muzical, aparat foto, minge de fotbal, dar trebuie asumate pe proprie răspundere riscurile de deteriorare. Vom fi şi noi atenţi dar nu ne putem asuma răspunderea pentru obiectele personale ale fiecărui participant folosite în camere pe parcursul timpului liber! Menționăm că în fiecare tabără avem în program cântece la chitară seară de seară și atelier de chitară/ fluier.

8. În DIMINEAŢA PLECĂRII în tabără vă rugăm să treceţi pe la MEDICUL sau ASITENTA taberei şi să îi spuneţi dacă există probleme de sănătate specifice sau tratamente de luat. Dacă știți că copilul dvs. răspunde mai bine la unele medicamente în cazul bolilor mai des întâlnite, e indicat să îi puneți cu el medicamentele respective.

9. Participanții pot folosi telefoanele mobile pe durata taberei, DOAR în unele momente indicate de coordonator- o dată pe zi.

Există semnal în toate reţelele telefonice. Vă recomandăm să nu vă impacientaţi dacă nu vă răspund ( copii își lasă telefoanele în cutia specuală pe parcursul activităţii iar uneori ziua de activităţi se încheie la 23:00 🙂 ). Dacă nu daţi de ei pe nr personal apelaţi la coordonator sau pe nr de tabere 0749.586.292

10. În taberele de copii mici (8 – 11 ani) nu recomandăm vizitele părinţilor în tabără. Celorlalţi copii li se face brusc dor de părinţii lor de acasă şi începe marea plângăceală . Desigur, sunt anumite situații excepționale: ex. când e ziua copilului, iar părinții vin să aducă tort pentru toată tabăra (atunci e bucurie mare ).

E util să știți că locația taberei nu e chiar în MĂRIȘEL, ci în colonia RUSEȘTI PRIGOANĂ ( am mai avut părinți care nu ne anunțau că vin și când erau deja în Mărișel ne sunau să ne întrebe unde sunt cabanele și astfel trebuiau să se întoarcă).

În taberele de adolescenţi mai mici și mai mari nu există această problemă. Adolescenţii nu plâng de dorul părinţilor ! Desigur, vă rugăm să anunțati coordonatorul despre vizita dvs. în tabără! Vizita în tabără se face doar cu acordul adolescentului !

11. Dacă știți că copilul dvs nu doarme decât cu lumina aprinsă, aveți obligația să îi puneți cu el o lampă de veghe.

12. Deoarece avem tabără săptămână de săptămână și se fac mulți giga de poze, care sunt stocate pe un hard disk mobil care rămâne în tabără, vom uploada pozele doar la sfârșitul verii, în luna septembrie. Până atunci, impresiile se vor diminua și pozele vor fi binevenite!

13. Dacă aveți o sursă bună și doriți să donați FRUCTE ( mere, cireșe, caise, căpșuni, pere, prune etc.), V-AM FI RECUNOSCĂTORI. Încercăm să fim atenți la calitatea hranei oferite și să le dăm din toate categoriile de nutrienți dar nu avem surse eco ( grădini) de unde să le culegem. Atît doar că ar trebui să fie suficiente pentru 80 de participanți 🙂

14. În fiecare tabără va fi prezent un preot ortodox care va avea discuții cu copii, pe teme duhovnicești, va face rugăciunile de dimineață și seară și va spovedi copiii, în vederea participării la Liturghie.

This entry was posted in TABERE. Bookmark the perm

Acest articol a fost publicat în TABERE ORTODOXE și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *