Festivalul tinerilor din Arhiepiscopia Clujului
Ediţia I
Tema: „Dacă tinereţea ar şti şi bătrâneţea ar putea …”
Părintele Arsenie Papacioc
Participanţii: tineri între 14 şi 35 de ani: elevi de liceu, studenţi şi alţi tineri din toate parohiile urbane şi din comunităţile rurale ale Arhiepiscopiei Clujului
Responsabilii: Coordonatorii Asociaţiilor Tinerilor Creştini Ortodocşi de la fiecare protopopiat, sprijiniţi îndeaproape de către preoţii, profesorii de religie, reprezentanţii parohiali de tineret şi de alţi voluntari
Locul de desfăşurare al etapei finale: Parcul sportiv universitar „Iuliu Haţieganu”
Etapele şi calendarul de desfăşurare:
I. Organizarea şi desfăşurarea activităţilor în cadrul parohiilor până la data de 2 noiembrie 2013.
II. Selecţia la nivel de protopopiat: Vineri și Sâmbătă, 8-9 noiembrie 2013
III. Gala festivalului: Sâmbătă, 16 noiembrie 2013
SECŢIUNI:
ESEURI: pe teme sugerate de citatul: Dacă tinereţea ar şti şi bătrâneţea ar putea …
PICTURĂ: pe teme sugerată de citatul: Dacă tinereţea ar şti şi bătrâneţea ar putea …
MUZICĂ: coruri, formaţii vocale şi instrumentale, interpreţi cu sau fără acompaniamente. Repertoriu: religios, popular, folk, pop, clasic, etc.
TEATRU: un act sau un fragment dintr-o piesă de teatru clasică sau modernă
DANSURI: de societate şi populare
MEDIA: prezentare Powerpoint, filme scurte cu activităţile şi preocupările tinerilor din parohii.
SPORT: concursuri sportive de fotbal, baschet, atletism şi înot.
REGULAMENT DE PARTICIPARE:
Fiecare parohie urbană sau rurală este obligată să participe la cel puţin una din secţiunile Festivalului şi este încurajată să participe la cât mai multe din secţiunile Festivalului, iar activităţile specifice secţiunii vor fi organizate la nivel parohial, împreună cu profesorii de religie şi cu alţi voluntari.
La nivelul fiecărui protopopiat, va fi selectat câte un câştigător pentru fiecare secţiune. Selecţia parohiilor participante se va face de către un juriu, format din preoţi, profesori de religie, română, desen, sport, etc.
Fiecare protopopiat va avea reprezentanţi câştigători la toate cele 7 secţiuni (eseuri, pictură, muzică, teatru, dansuri, media şi sport), care vor participa la etapa finală de la Cluj.
Protopopiatele vor comunica în data de 11 noiembrie 2013 Centrului eparhial numele participanţilor la etapa finală pe fiecare secţiune, precum şi numele însoţitorilor.
Probele sportive (fotbal, baschet) se vor desfăşura sub formă de campionat, partidele de fotbal şi baschet având durata de 30 de minute; echipele vor avea 6 sportivi. La înot şi atletism concurenţii vor participa la o singură probă.
Având în vedere că secţiunile Festivalului se vor desfăşura simultan, un tânăr nu poate participa la mai multe secţiuni, ci doar la una singură!