Planificarea taberelor de vară 2018

VĂ RUGĂM SĂ CITIȚI TOATE INFORMAȚIILE,

NU DOAR PERIOADELE TABERELOR!

MESAJELE DE ÎNSCRIERE INCOMPLETE ȘI ÎN AFARA PERIOADELOR DE ÎNSCRIERE CORESPUNZĂTOARE NU VOR FI LUATE ÎN SEAMĂ!

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prin Asociaţia Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Cluj-Napoca, și Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj organizează, pe perioada verii 2018, opt tabere pentru copii şi adolescenți (de la 8 la 18 ani).

”copii” – de la 8 ani, care au terminat clasa I

Anul acesta, vom organiza 6 tabere de vară la cabanele închiriate de la Mărișel, din județul Cluj, și 2 tabere de vară la Centrul de Tineret al Arhiepiscopiei Clujului de la Sângeorz-Băi (inaugurat în 2015), județul Bistrița-Năsăud. 

Perioadele taberelor de vară 2018 sunt:

I. Pentru categoria de vârstă 8-11 ani:

1. 25 iunie – 30 iunie 2018 – 65 locuri la Mărișel, jud. Cluj. (toate locurile au fost rezervate, cei care au primit confirmarea de înscriere să plătească avansul până la sfârșitul lunii aprilie, iar de acum pentru ceilalți putem pune doar pe lista de rezervă)

PS. Chiar dacă e în postul Sfinților Apostoli, copiii vor mânca de dulce, postind doar miercurea și vinerea, după obiceiul taberelor noastre!

2. 2-7 iulie 2018 – 65 locuri la Mărișel, jud. Cluj. (toate locurile au fost rezervate, cei care au primit confirmarea de înscriere să plătească avansul până la sfârșitul lunii aprilie, iar de acum pentru ceilalți putem pune doar pe lista de rezervă)

3. 23-28 iulie 2018 – 65 locuri la Mărișel, jud. Cluj. (toate locurile au fost rezervate, cei care au primit confirmarea de înscriere să plătească avansul până la sfârșitul lunii aprilie, iar de acum pentru ceilalți putem pune doar pe lista de rezervă)

4. 5-11 august 2018 – 60 locuri la Sângeorz-Băi, jud. Bistrița-Năsăud. (toate locurile au fost rezervate, cei care au primit confirmarea de înscriere să plătească avansul până la sfârșitul lunii aprilie, iar de acum pentru ceilalți putem pune doar pe lista de rezervă)

Plecarea în această tabără va fi de duminică după-masă, deoarece luni, 6 august, e praznicul Schimbării la Față a Mântuitorului Iisus Hristos și nu dorim să călătorim spre Sângeorz în timpul Liturghiei, și nici să reducem din tabăra copiilor, care și așa e foarte scurtă, după cum ni se spune în chestionarele de la sfârșitul taberelor.

PS. Chiar dacă e în postul Adormirii Maicii Domnului, copiii vor mânca de dulce, postind doar miercurea și vinerea, după obiceiul taberelor noastre!

II. Pentru categoria de vârstă 11-13 ani (prin excepție 14 ani):

1. 9-14 iulie 2018 – 65 locuri la Mărișel, jud. Cluj. (toate locurile au fost rezervate, cei care au primit confirmarea de înscriere să plătească avansul până la sfârșitul lunii aprilie, iar de acum pentru ceilalți putem pune doar pe lista de rezervă)

2. 13-18 august 2018 – 60 locuri la Sângeorz-Băi, jud. Bistrița-Năsăud. (* actualizat!) (toate locurile au fost rezervate, cei care au primit confirmarea de înscriere să plătească avansul până la sfârșitul lunii aprilie, iar de acum pentru ceilalți putem pune doar pe lista de rezervă)

II și III. Deoarece s-au ocupat toate locurile la categoria 11-13 ani, iar la categoria 14-17 ani avem mai multe solicitări decât locuri, confirmările fiind momentan în așteptare -mai ales pentru tabăra 16-21 iulie!-, ne-am hotărât azi, 14 martie 2018, să mai organizăm o tabără specială la Mărișel în perioada 13-18 august 2018 pentru categoria de vârstă 12-16 ani.

Cei care au confirmarea de înscriere în taberele de preadolescenți și adolescenți se pot muta în această tabără (mai ales pentru descongestionarea celorlalte tabere), cei care nu au primit încă mesaj de confirmare se pot înscrie în această tabără (șansele să prindă locuri în celelalte tabere sunt mici), iar lista rămâne deschisă și pentru alți doritori.

(toate locurile au fost rezervate, cei care au primit confirmarea de înscriere să plătească avansul până la sfârșitul lunii aprilie, iar de acum pentru ceilalți putem pune doar pe lista de rezervă)

III. Pentru categoria de vârstă 14-17 ani (prin excepție 18 ani):

1. 16-21 iulie 2018 – 65 locuri la Mărișel, jud. Cluj. (toate locurile au fost rezervate, cei care au primit confirmarea de înscriere să plătească avansul până la sfârșitul lunii aprilie, iar de acum pentru ceilalți putem pune doar pe lista de rezervă)

2.  20-25 august 2018 – 65 locuri la Mărișel, jud. Cluj. (* actualizat!) (toate locurile au fost rezervate, cei care au primit confirmarea de înscriere să plătească avansul până la sfârșitul lunii aprilie, iar de acum pentru ceilalți putem pune doar pe lista de rezervă)

Deoarece avem cerere mare în taberele de la Sângeorz-Băi și Mărișel, iar unii nu prind loc în cele 8 tabere de vară pe care le avem anul acesta, un participant nu poate fi înscris în două tabere! Această regulă se aplică și în cazul taberei extra prezentată mai jos, care va fi organizată de Protopopiatul Gherla în colaborare cu noi.

[Extra: În perioada 9-14 iulie 2018, Radu Copil și Mihai Bodea, vor coordona tabăra de adolescenți (12-17 ani) de la Sângeorz-Băi a Protopopiatului Gherla. Pentru înscrieri și informații despre această tabără, contactați pe Pr. Marius Ormenișan: 0742 657 071. Recomandăm adolescenților din Gherla să vină în această tabără, care va deveni în timp tradiție :)! Subliniez încă o dată că eu nu fac înscrieri și nu încasez avansul de tabără pentru această tabără!]

Durata unei tabere este de 6 zile, 5 nopți, de luni dimineața până sâmbătă seara (excepție făcând tabăra din 5-11 august în care plecăm de duminică după masă).

Taxa de participare în tabără este 425 lei la Mărișel, respectiv 400 lei la Sângeorz şi include toate cheltuielile (transport cu autocar/microbus închiriat din Cluj-Napoca, cazare, mâncare 3 mese pe zi + gustare, alte gustări oferite ca premii, asistență medicală, materiale pentru ateliere, 1 voluntar la 5 participanți (!), premii, carte, diplomă de participare).

REZERVĂRILE SE FAC, DE ANUL ACESTA, ÎN DOUĂ ETAPE:

ETAPA I: LUNI, 5 MARTIE 2018, ÎNCEPÂND CU ORA 9 DIMINEAȚA ȘI PÂNĂ VINERI, 9 MARTIE 2018, ORA 16.

În această etapă se pot înscrie DOAR ELEVII Școlii Ortodoxe din Cluj-Napoca (începând cu clasa I și până într-a VIII-a) și ai Seminarului Ortodox din Cluj-Napoca. Ei au prioritate în taberele noastre dacă se înscriu în această săptămână.

În cazul în care doriți să îi înscrieți pe copiii dvs. care sunt elevi ai Școlii și ai Seminarului Ortodox din Cluj-Napoca, dar doriți să înscrieți și alți copii, vă rog să nu îi puneți în același mesaj și în aceeași săptămână de înscrieri, chiar dacă vă doriți să prindă loc și să fie în aceeași tabără. Trimiteți sms SEPARAT pentru fiecare categorie și NUMAI în săptămâna de înscriere corespunzător situației lor!

ETAPA a II-a: LUNI, 12 MARTIE 2018, ÎNCEPÂND CU ORA 9 dimineața

De aici înainte, înscrierile sunt publice, în funcție de locurile disponibile. Se poate înscrie oricine dorește, indiferent de localitatea de proveniență sau școala unde studiază.

METODOLOGIA DE ÎNSCRIERE:

Pentru cei care au mai fost în taberele noastre și nu au întrebări suplimentare, SUNT RUGAȚI SĂ ÎȘI REZERVE LOC prin SMS la numărul de telefon 0742 296 123 – Radu Copil, precizând:

a) numele copiilor dvs pentru care doriți să rezervați loc (dacă participantul are mai multe prenume, să ni-l dați pe cel folosit în familie),

b) vârsta lui/lor (ani împliniți) la data desfășurării taberei,

c) perioada taberei,

d) numerele de telefon ale părinților, dacă înscrieți și alți copii,

e) doar pentru etapa întâi: clasa din care face parte și numele învățătoarei, respectiv al dirigintelui.

f) din ce oraș sau comună, respectiv județ (în cazul satelor) sunt copiii.

Vă rog frumos să trimiteți mesajul de rezervare complet, cu toate datele de mai sus în SMS!

Atenție! Nu fac înscrieri primite pe mail, whatsapp sau facebook!

Eu vă voi confirma în decurs de 3 zile lucrătoare dacă sunt locuri disponibile și dacă le-am rezervat loc. Dacă nu am răspuns în 3 zile lucrătoare, insistați vă rog cu sms! Precizez că nu confirm prin mesaj primirea mesajului în sine, ci vă confirm sau infirm dacă mai avem locuri și care este situația locurilor în celelalte tabere. Dacă nu aveți confirmare pe telefonul dvs. că mesajul a fost trimis, puteți trimite mesajul de două ori!

Cei care au mai fost în taberele noastre, dar au întrebări suplimentare (ex. vor să înscrie copii de diferite vârste care sunt excepții de la categoriile de vârstă), și cei care se înscriu pentru prima dată și vor să afle mai multe detalii, pot să mă contacteze telefonic 0742 296 123 – Radu Copil de luni până vineri între orele 9 și 15. În cazul în care telefonul mi-e închis, înseamnă că sunt la birou, unde nu prea am semnal, prin urmare, vă rog să insistați (nu am mesagerie vocală!) fie telefonic, dar mai ales, prin sms și vă voi suna eu înapoi cu prima ocazie.

Confirmarea locului rezervat se face prin plata unui avans în valoare de 150 lei (care se achită până la sfârșitul lunii aprilie). Avansul se poate achita:

A. La biroul meu de la Arhiepiscopia Clujului, din Piața Avram Iancu nr. 18 (vizavi de Catedrala Ortodoxă, pe partea cu Finanțele). Pentru a vă asigura că sunt la birou, vă rog să mă anunțați înainte de a veni! Avansul se poate achita și la casieria Arhiepiscopiei –în cazul în care ați venit și nu sunt la birou-, de luni până vineri (exceptând zilele de sărbătoare, când nu se lucrează!), în intervalul orar 9-15 (trebuie să precizați perioada taberei și numele copilului pentru care achitați avans astfel încât să apără pe chitanță! Atlfel, se consideră donație!).

B. Prin bancă: 160 lei de persoană înscrisă (150 lei avans și 10 lei comision de transfer/depunere și comisionul luat la ridicare). La momentul operațiunii bancare, vă rugăm să precizați perioada taberei și numele copilului pentru care trimiteți avans ca să apără pe extrasul de cont! Atlfel, se consideră donație!

Dacă trimiteți avansul printr-o singură tranzacție de depunere/transfer pentru mai mulți copii, de exemplu până la 4 copii, nu trebuie să depuneți 10 lei pentru comisioane pentru fiecare copil, ci ajung 10 lei pentru toți. Dacă depuneți avansul printr-o singură tranzacție de depunere/transfer pentru 5-10 copii, ajung 20 lei pentru toți.

Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj, Banca Transilvania

Cont Iban: RO15BTRLRONCRT0212988301 (în lei)

După achitarea avansului, să-mi trimiteți un sms de confirmare pentru plata avansului prin bancă. Dacă trimiteți avansul prin intermediar, aveți obligația să vă asigurați că plicul cu bani (cu numele copilului, perioada taberei și suma trimisă) a ajuns la mine, trimițându-mi sms! Altfel, ne trezim după câteva luni, că dvs ați trimis banii, iar eu nu i-am primit și nimeni nu mai știe ce s-a întâmplat în realitate și pe unde s-au rătăcit!

Vă rog să nu trimiteți avansul până nu aveți locul REZERVAT! Odată achitat avansul, restul de bani se achită la plecarea în tabără!

Taberele au caracter religios, educativ şi recreativ. Taberele noastre sunt active, pe întreaga durată a taberei au loc următoarele activităţi: discuţii tematice și interactive (întrebări și răspunsuri) cu preotul taberei, mai multe ateliere (activități practice), jocuri de exterior şi interior, sport, cântece la chitară, concursuri, Marele Joc (o competiție antrenantă pe echipe), drumeții, foc de tabără, etc.

Dintre atelierele organizate anii trecuţi în taberele noastre, menţionăm: atelier culinar, cruciuliţe de gât, icoane litografiate, origami, quilling, brăţări, lucru manual, prim-ajutor, chitară, drumeție, toacă, teambuilding, teatru, desen, lectură, jurnalism, şah şi jonglerii, orgă, muzică, decorat tricouri cu vopsea textilă, lego din lemn, dezvoltare socio-emoțională, laboratorul de experimente și altele, în funcție de abilităților tinerilor voluntari.

Anul 2018 este cel de al 14-lea an consecutiv de tabere pentru noi, organizând până în prezent peste 90 de tabere de vară şi de iarnă (cu experiența acumulată în timp a coordonatorilor noștri de tabără!).

Radu Copil – 0742 296 123

Ps. În fiecare avem mai mulți copii și adolescenți pe care îi luăm în tabără, dar care nu dispun de surse de finanțare din varii motive (cazuri sociale, familii monoparentale, mai mulți frați, nevăzători etc). Dacă cineva dorește să contribuie financiar la susținerea lor, după posibilități (nu trebuie integral, ci donații de la 50 lei în sus), apreciem!

Acest articol a fost publicat în TABERE ORTODOXE. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *