Marșul Pentru Viață 2016

Cu binecuvântarea IPS Părinte Andrei, Mitropolit al Clujului, Maramureşului şi Sălajului şi anul acesta Asociatia Tinerilor Crestini Ortodocşi Cluj participă și sprijină, alături de alte asociaţii Marşul pentru Viaţă în data de 26 martie 2015 cu tema “Pro viaţă, pro familie”.

Înrudit cu sărbătoarea Buneivestiri din 25 martie, în această perioadă încărcată de post și rugăciune, Marșul pentru Viață este un fenomen naţional anual, în luna martie, prin care se organizează manifestări în sprijinul promovării culturii vieţii.

Anul acesta, vom avea şi o conferinţă în data de 28 martie la Casa de Cultură a Studenților de la ora 19:00, cu dl. doctor Ionel Cioată, specialist în obstetrică-ginecologie din Timişoara care a renunţat să facă avort şi este un  militant pentru încetarea avorturilor şi a susţinerii familiei, a pruncilor, a vieţii.

Acest eveniment va fi ca în fiecare an, unul naţional. Anul trecut au organizat marşul pentru viață peste 60 de oraşe: Cluj-Napoca, Bistrița, Năsăud, Câmpia Turzii, Turda, București, Iași, Galați, Deva, Hârlău, Bistrița, Pașcani, Piatra-Neamț, Bacău, Târgu-Jiu, Constanța, Timișoara, Zalău, Aiud, Alba Iulia, Ocna Mureș, Arad, Brașov, Buzău,  Sf. Gheorghe, Târgoviște, Craiova, Giurgiu, Ploiești, Satu Mare, Fălticeni, Vicovu de Sus, Lugoj, Slatina, Corabia, Drăgănești-Olt, Balș, Caracal, Călărași, Suceava, Oradea, Mediaș, etc.

Scopul principal al „Marşului pentru Viaţă” îl reprezintă susținerea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane începând cu momentul concepţiei şi până la moartea naturală. Totodată, este o afirmare a familiei tradiționale (formată dintr-un bărbat și o femeie) și a valorilor acesteia, care sunt temelia unei societăți solide și sănătoase.

La aces marş sunt invitaţi să participe copii, tineri, studenţi, adulţi şi familii intregi, toţi cei care cred că avortul în toate formele lui, este o fărădelege în faţa lui Dumnezeu şi o pierdere a vieţii și a demnității, si vor să fie glasul celor peste 400 de copii avortaţi zilnic în România, dintre care 16 numai în Cluj.

Acțiunea se va derula sâmbătă, 26 martie 2015, în Piaţa Unirii, la ora 11:30, iar în debut, vom avea parte de binecuvântarea rostită de ÎPS Andrei, după care se va porni pe traseul din centrul oraşului.

Adresăm invitaţia noastră şi îndemnul Înaltpreasfinţitului Andrei de a participa la acest marş pentru viaţă, către toate parohiile din Cluj Napoca, preoţi şi mireni.

Vă aşteptăm cu drag!

Acest articol a fost publicat în PRO VITA. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *