Informații despre tabăra de iarnă 4-8 februarie 2019, de la Mărișel

Dragi părinți și adolescenți,

 1. Întâlnirea pentru plecarea în tabără este LUNI dimineață, 4 februarie 2019, la ora 7:30 a.m., în parcare la Sala Sporturilor (Cluj-Napoca), iar la ora 8:00 e plecarea spre Mărișel (40 km de Cluj-Napoca). În cazul în care ați renunțat la tabără, din diferite motive, e foarte important să mă anunțați!
 2. Restul de bani se achită la plecare în tabără. Vă reamintesc că taxa integrală e de 375 lei.
 3. Întoarcerea din tabără este VINERI seara, în jurul orei 18:15, în același loc de unde am plecat. Recomandăm să țineți legătura telefonic cu copilul dvs pentru estimarea cât mai corectă a orei de sosire. Precizez că întoarcerea se face cu oprire la Mănăstirea Florești, unde semnalul telefonic e slab. Dacă doriți să îi preluați direct de la Mănăstirea Florești, atunci să îi informați să își pună bagajul în cala autocarului printre ultimii, astfel încât să fie ușor de luat.
 4. Prima masă în tabără este prânzul (ora 13:00), aşadar, dacă nu mănâncă dimineaţa înainte de drum, să le puneţi sandviciuri cu ei. E bină să aibă cu ei o sticlă de apă de 0,5 l (care e foarte utilă și pe parcursul taberei în camera proprie! E indicat să își scrie numele pe ea!) și o pungă la îndemână (în caz de rău de autocar).
 5. Vă recomandăm să puneți o etichetă pe bagaj cu numele copilului dvs (chiar și un adolescent poate fi debusolat atunci când vede zeci de trolere de aceeași culoare și formă ca al său). Vă recomandăm să le puneți 2 saci menajeri pentru hainele murdare în timpul taberei (altfel, hainele folosite ar putea ajunge din neatenție printre hainele curate din bagaj și se îmbibă de mirosuri neplăcute și acestea din urmă).
 6. Fiind iarnă, hainele să fie ca pentru iarnă. Căciula, mănușile și fularul sunt obligatorii! E bine să aveți încălțăminte și de iarnă (ghete)! De asemenea, e de dorit să aibă o pijama mai groasă pe durata nopții – seara și noaptea când se face focul se poate să fie prea cald, dimineața poate să fie puțină răcoare!
 7. Cât privește banii de buzunar, vom merge o dată sau de două ori la magazin, de unde își pot cumpăra maxim trei ”produse” (o limită rezonabilă stabilită din mai multe motive). Prin urmare, le ajunge 30 de lei de buzunar. În plus, la întoarcerea din tabără, vom opri la mănăstirea din Florești și, la cererea lor, intrăm și pe la magazinul mănăstirii. În niciun caz nu au nevoie de mai mult de 50 de lei în total.
 8. Recomandăm ferm să nu vină participanții cu lucruri de valoare în tabără (ex. laptopuri, bijuterii, sume de bani mai mari de 50 lei etc)! Dacă vă aduceți chitară, aparat foto, minge de fotbal, joc de societate sau alte obiecte personale de valoare, vă asumați pe proprie răspundere riscurile de deteriorare și de pierdere. Noi nu ne putem asuma răspunderea pentru obiectele personale ale fiecărui participant! Menționăm că în fiecare tabără avem seara în program cântece la chitară și atelier de chitară, așadar cine dorește să cânte la chitară sau la alt instrument, poate să-l aducă, în condițiile menționate mai sus.
 9. În tabără avem asistență medicală și medicamente. Dacă știți că copilul dvs răspunde mai bine la unele medicamente în cazul bolilor mai des întâlnite, e indicat să le puneți medicamentele respective. Noi ducem cu noi medicamente pentru tot felul de probleme care ar putea apărea, dar nu putem lua și diverse variante pentru același medicament/substanță activă. De asemenea, e indicat să aibă la ei câte uln ”medicament- supliment natural” pentru răgușeală (în tabără socializăm, cântăm, la jocuri mai strigăm, iar iarna e mai ușor să răgușim). Fiind iarnă, vă recomandăm să le puneți cu ei Vitamina C cu sau fără Propolis și Decasept/Trachisept/Strepsils/Tantum verde etcDesigur, în cazul în care copilul dvs se află sub tratament, el își va aduce cu el medicamentele respective. Pentru siguranță, întotdeauna le spunem și noi participanților în tabără, să nu folosească medicamente din trusa lor fără avizul asistentului medical din tabără.
 10. Participanții pot folosi telefoanele mobile pe durata taberei în timpul liber. Există semnal în toate reţelele telefonice. 
 11. Dacă doriți să îi contactați pe copiii dvs pe numerele de telefon al organizatorilor, deoarece nu răspund la telefonul personal, puteți să o faceți la numerele de telefon: Iuliana Dobra 0747 844 607, Lucian Troinea 0746 901 747, Dana Bodea 0756 511 225, Adriana Răzvanță 0745 965 868, Georgiana Mariș 0746 416 966 (asistent medical), Oana Băilă 0755 810 437, Radu Copil 0742 296 123. E mai ușor dacă ne trimiteți sms, noi căutăm persoana prin toată tabără/așteptăm să se încheie o activitate importantă și apoi, îi transmitem să vă sune.
 12. Ar fi grozav dacă participanții ar avea îmbrăcăminte potrivită (care poate fi murdărită fără păreri de rău!) pentru jocuri de exterior și săniuș. Doar la fața locului vom vedea dacă putem merge la săniuș. Cine are, să își aducă lopățică de dat pe pârtie că nu ocupă mult loc în bagaj.
 13. Dacă știți că copilul dvs nu doarme decât cu lumina aprinsă, aveți obligația să îi puneți cu el o lampă de veghe. Nu este corect să fim nevoiți să lăsăm aprins toată noaptea becul din baie sau de pe hol, care poate fi deranjant pentru ceilalți!
 14. Din păcate, pe perioada vacanței de iarnă, nu se fac cazări la Seminar sau la Căminul Teologic deoarece elevii și studenții își lasă lucrurile în camere. Dacă cineva are nevoie de cazare, o să încercăm să găsim cazare pe la casele oamenilor din Biserica noastră. Așadar, pentru acest lucru, vă rog să mă anunțați din timp!
 15. Pentru orice alte informații, vă stau la dispoziție prin sms sau telefonic: Radu COPIL – 0742 296 123

Ps. Oferim posibilitatea ca și participanții să organizeze ateliere. Dacă cineva dorește să coordoneze un atelier este rugat să mă contacteze pentru a stabili împreună detaliile.

Deoarece unii părinţi au considerat utilă alcătuirea unei liste cu lucrurile de care au nevoie copiii lor în tabără, vă punem la dispoziție un necesar orientativ pentru bagaj:

–  adidaşi și ghete (jocuri de grup, sport, drumeţie, săniuș, etc)

– papuci de interior (la baie, duș, în camere)

– tricouri (aprox. vreo 6-8)

– pantaloni lungi (2-3)

– șosete de iarnă (vreo 7-9 perechi)

– bluze/polare (2-3)

– pijama de iarnă/mai groasă

– chiloţi

– căciula, mănușile și fularul sunt obligatorii!

– trusa de baie: periuţă şi pastă de dinţi, săpun, gel de duș, șampon, prosop de corp, prosop de faţă

– șervețele de buzunar și șervețele umede

– 2 saci menajeri pentru hainele folosite de-a lungul taberei.

O idee bună este punerea hainelor în punguțe/saci menajeri pentru fiecare zi a taberei! 

E util să scrieți cu markerul numele de familie pe eticheta hainelor. Așa vom ști și noi cui să restituim hainele găsite prin tabără :)!

Nu uitați de: Vitamina C, Decasept, supliment natural pentru răgușeală, sandvici, o sticlă de apă de o,5 l, o pungă în caz de rău de mașină, maxim 50 lei de buzunar, lopățică-dacă aveți pe acasă. Foarte important: Nu uitați să vă aduceți buna dispoziție și zâmbetul pe buze :)!

Acest articol a fost publicat în TABERE ORTODOXE. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *