Grupul de tineret ”Sfântul Prooroc Ilie”

Grupul parohial de tineret “Sfântul Prooroc Ilie” din cartierul Mărăști, strada Târnavelor nr. 4, se adresează tinerilor cu vârste peste 16 ani. Întâlnirile au loc în fiecare luni, de la ora 19, în Galeria Horeb de la subsolul bisericii. Grupul de tineret a debutat în septembrie 2006.

Discuțiile au ca punct de plecare scurte cateheze ținute de către preotul paroh, părintele Vasile Istrate, pe diverse tematici: explicarea Sfintei Liturghii, canoanele Bisericii, Cele 7 Taine, Sinoadele Ecumenice, istoria Bisericii etc. Pornind de la aceste subiecte, dar și de la orice alte aspecte legate de viața duhovnicească, urmează discuții și se pot adresa întrebări.

De asemenea, se organizează și seri duhovnicești cu invitați speciali sau vizionări de filme pe teme religioase și/sau culturale. Serile de luni se încheie cu agapă, prilej de cunoaștere, socializare și voie bună.

Tinerii din grupul parohial “Sfântul Prooroc Ilie” s-au implicat și în realizarea a două proiecte educaționale realizate în parteneriat cu Grădinița Degețica, aflată în imediata apropiere a bisericii noastre. Activitățile din cadrul proiectului au inclus realizarea de icoane pe sticlă, învățarea de rugăciuni, participarea copiilor la Sfânta Liturghie și împărtășirea lor, cunoașterea portului popular românesc, expoziție de desene în Galeria Horeb cu tema “Nașterea Mântuitorului în suflet de copil”.

De asemenea, tinerii din grupul nostru organizează periodic pelerinaje, atât însoțiți de părintele paroh, cât și pe cont propriu. Fiind un grup bine închegat și unit, ne întâlnim și cu alte prilejuri: aniversări, plimbări, drumeții, ieșiri la volei, la cinema, la patinoar.

Mai mult, având drept loc de întâlnire Galeria Horeb, spațiu închinat sacrului și frumosului, tinerilor noștri li se oferă ocazia nu doar de a participa la expoziții, vernisaje, concerte și lansări de carte, dar și de a se implica în mod direct în pregătirea acestor evenimente.

Pentru informații suplimentare:

Părintele paroh: Vasile Istrate –  0746 148 802

Reprezentanți parohiali de tineret: Diana Iuga – 0744 805 073 și Ana Precup 0742 751 747

Acest articol a fost publicat în GRUPURI PAROHIALE DE TINERET. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *