Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prin Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, filiala Cluj-Napoca, și Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj organizează pe perioada verii 2016 șase tabere pentru copii şi adolescenţi (de la 8 la 18 ani).
”copii” – 8 ani, care au terminat clasa I-a, excepție se poate face pentru cei care au terminat clasa pregătitoare, dacă vin în aceeași tabără cu frații lor mai mari, care au 8-11 ani.
Anul acesta, vom organiza tabere de vară la noul Centru de tineret al Arhiepiscopiei Clujului de la ”Sângeorz-Băi”, judeţul Bistrița-Năsăud, dar și la cabanele închiriate de la Mărișel, din județul Cluj.
Perioadele taberelor de vară sunt:
1. 4-9 iulie – 60 locuri pentru categoria 8-11 ani (Sângeorz-Băi)
2. 11-16 iulie – 80 locuri pentru categoria 8-11 ani (Mărișel)
3. 18-23 iulie – 60 locuri pentru categoria 11-14 ani (Sângeorz-Băi)
Pentru această tabără avem o colaborare cu Facultatea de Psihologie, UBB, pentru un proiect despre emoțiile adolescenților, la care vor participa doar cei care doresc și își exprimă acordul în scris.
4. 25-30 iulie – 80 locuri pentru categoria 14-18 ani (Mărișel)
5. 8-13 august – 60 locuri pentru categoria 8-11 ani (Sângeorz-Băi) –
Ps. Chiar dacă e post, copiii vor mânca de dulce, postind ca de obicei miercurea și vinerea, ca în celelalte tabere!
6. 15-20 august – 60 locuri pentru categoria 11-14 ani (Sângeorz-Băi)
Durata unei tabere este de 6 zile, 5 nopţi, de luni dimineața până sâmbătă seara (cu o singură excepție, în tabăra din 15-20 august, având în vedere că pe 15 august sărbătorim Adormirea Maicii Domnului și participăm la liturghie, plecarea va fi de luni după amiază).
Taxa de participare în tabără rămâne 380 lei şi include toate cheltuielile (transport cu autocar închiriat de la Cluj, cazare, mâncare 3 mese pe zi + gustare, asistență medicală, materiale pentru ateliere, 1 voluntar la 5 participanţi (!), premii, cărți, diplomă de participare și altele).
Pentru cei care au mai fost în taberele noastre și nu au întrebări suplimentare, îi rog să își rezerve loc printr-un sms la numărul de telefon 0742 296 123 – Radu Copil, precizând:
a) numele copiilor/adolescenților pentru care doriți să rezervați loc,
b) vârsta lui/lor,
c) perioada taberei.
Iar eu vă voi confirma în decurs de maxim 3 zile dacă sunt locuri disponibile și dacă le-am rezervat loc.
Cei care au mai fost în taberele noastre, dar au întrebări suplimentare, și cei care se înscriu pentru prima dată pot să mă contacteze telefonic 0742 296 123 – Radu Copil de luni până vineri între orele 9 și 16. În cazul în care telefonul mi-e închis, înseamnă că sunt la birou, unde nu prea am semnal, prin urmare, vă rog să insistați (nu am mesagerie vocală!), iar în ultima instanță, după mai multe încercări, puteți trimite sms și vă voi suna eu.
Confirmarea locului se face prin plata unui avans. În caz de neparticipare, avansul se restituie integral. Nu dorim să fim datori cuiva, indiferent de motivele care împiedică participarea celui înscris în tabără. Desigur, dorim să fim înștiințați cât mai repede posibil, ca să poate fi locul ocupat de alte persoane de pe lista de așteptare.
Avansul se poate achita la biroul meu de la Arhiepiscopia Clujului, din Piața Avram Iancu nr 18, vizavi de Catedrala Ortodoxă, pe partea cu Finanțele. Pentru a vă asigura că sunt la birou, vă rog să mă anunțați înainte de a veni.
Pentru avansul achitat prin bancă: minim 160 lei de persoană înscrisă (150 lei avans și 10 lei comision de transfer/depunere și comision la ridicare). După achitarea avansului, este suficient să îmi trimiteți un sms de confirmare pentru plata avansului prin bancă:
Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj, Banca Transilvania,
Cont Iban: RO15BTRLRONCRT0212988301 (în lei)
Vă rog nu trimiteți avans până nu aveți locul REZERVAT!
Taberele au caracter religios, educativ şi recreativ. Taberele noastre sunt active, pe întreaga durată a taberei au loc următoarele activităţi: discuţii tematice și interactive cu preotul taberei, mai multe ateliere practice, discuţii interactive pe grupuri de vârstă moderate de tinerii voluntari, jocuri de exterior şi interior, sport, cântece la chitară, concursuri, Marele joc (o competiție antrenantă pe echipe), drumeții, foc de tabără, etc.
Dintre atelierele organizate anii trecuţi în taberele noastre, menţionăm: atelier de icoane (litografie), culinar, cruciuliţe de gât şi de maşină, lego din lemn, origami, brăţări, lucru manual, chitară, orgă, muzică, desen, lectură, jurnalism, icoană mozaic, şah şi jonglerii, vopsit tricouri (tie-die shirts), decorat tricouri cu vopsea textilă, drumeție, toacă, pinata, teambuilding, teatru, dezvoltare socio-emoțională, laboratorul de experimente și altele, în funcție de abilităților tinerilor voluntari.
Anul 2016 este cel de al 12-lea an consecutiv de tabere pentru noi, organizând până în prezent peste 40 de tabere de vară şi de iarnă (cu experiența acumulată în timp a coordonatorilor noștri de tabără!).