Pelerinajul Tinerilor pe Jos, ediția a IV-a

pelerinaj pe jos 2014Pelerinajul Tinerilor pe Jos de la Iclod la Mănăstirea Nicula este organizat de Arhiepiscopia Clujului, Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Cluj şi Facultatea de Teologie Ortodoxă.

Pelerinajul va avea loc sâmbata, 5 aprilie 2014. Și anul acesta, Preasfințitul Vasile Someșanul dorește să vină pe jos în pelerinaj alături de tineri. Preoții care doresc să ni se alăture au toată binecuvântarea Mitropolitului Andrei și a Preasfințitului Vasile. 

Pelerinajul Tinerilor este o acţiune anuală dedicată Maicii Domnului şi presupune parcurgerea pe jos a 17 km de la Iclod până la Mănăstirea Nicula.

Programul pelerinajului: 

a) ora 8:00 – liturghie la Catedrala Ortodoxă

b) 10:15 – adunare la Catedrala Ortodoxă

    10:30 – binecuvântarea ierarhului și rugăciune de călătorie

    10:45 – plecare în coloană spre Gară

c) 11:15 – adunare la Gară

    11:27 – porneste trenul spre Gherla

d) coborâre la Iclod. Pictorul Luca care a pictat icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus de la Nicula a fost preot în Iclod.

e) 10 km de parcurs pe jos până în Gherla: cântări religioase, conversații, rugăciune personală, admirarea peisajului 🙂

f) traversarea orașului în cântări religioase, oprire la Catedrala „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” cu repaos pentru mâncare, odihnă și toaletă.

g) Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Gherla ni se va alătura. Încă 7 km pe jos. Sosire la mănăstirea Nicula în jurul orei 18.

h) În funcție de indicațiile părintelui stareț Nicolae, vom primi masa de seară şi vom participa la slujbă.

i) Cel mai probabil, cu un autocar/autocare, după ora 20:30, vom începe să-i transportăm pe pelerini la Gara din Gherla.

j) Trenul din Gherla pornește la ora 22:08 și ajunge la Cluj la ora 22:58.

Deoarece am făcut cerere la CFR să se adauge 2 vagoane special pentru noi (altfel nu ar fi existat atâtea locuri în tren) şi am cumpărat un bilet de tren pentru 150 de persoane, cei care doresc să participe la pelerinaj, sunt îndemnaţi să îşi rezerve biletul de tren dus (Cluj-Iclod) – întors (Gherla-Cluj) la numărul de telefon: 0740 789 418 – Lorena Sacalîş, cu nume, număr şi serie de buletin, urmând să îl achite (17 lei) sâmbătă la întâlnirea de la Catedrală (ora 10:15).

Dacă cele 150 de locuri vor fi ocupate pana joi seara, vineri vom mai cumpara noi bilete la comun. Există riscul ca sămbătă să nu mai găsiţi bilete de vânzare la oficiile Gării. Nu vă lăsaţi chiar pe ultima clipă.

De asemenea e important să ne adunăm toţi la Catedrala la ora 10:15, să primim binecuvântarea arhierească şi să facem rugăciunea de călătorie. Şi apoi, să ne îndreptăm spre Gară împreună.

Pentru informaţii suplimentare: Radu Copil – 0742 296 123.

Ps. Necesar: apă, mâncare, bască sau basma (te cam prinde soarele fără), umbrelă şi pelerină, 17 lei bilet de tren dus-întors şi câţiva bănuţi pentru autocarul Mănăstirea Nicula-Gherla la întoarcere!

Vă așteptăm cu drag!

Acest articol a fost publicat în PELERINAJE. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *