Pelerinajul Tinerilor, ediţia a VI-a

_MG_6625a

Pelerinajul Tinerilor pe Jos și cu bicicleta de la Iclod la Mănăstirea Nicula va avea loc sâmbătă, 16 aprilie 2016 şi este organizat de Arhiepiscopia Clujului şi Asociaţiile de tineret: A.S.C.O.R. Cluj, A.T.C.OR. Cluj, Liga Studenților, la care se adaugă Facultatea de Teologie şi Seminarul Teologic. De la Gherla, ni se vor alătura A.T.C.OR. Gherla și Liga Tinerilor de la Dej. 

Ne-am bucura să ni se alăture și preoții care doresc, având toată binecuvântarea Mitropolitului Andrei şi a Preasfinţitului Vasile.

Pelerinajul Tinerilor pe Jos este o acţiune anuală, aflată la a VI-a ediţie, fiind dedicată Maicii Domnului şi presupune parcurgerea pe jos a 17 km de la Iclod până la Mănăstirea Nicula.

De anul acesta, cei care doresc pot să participe la acest pelerinaj și cu bicicleta. Bicicliștii vor parcurge traseul de la Cluj la mănăstirea Nicula de 47 de km, iar la întoarcere vor veni cu autocarul (pentru bicicliști drumul de întoarcere costă 15 lei, iar la înscrierea în pelerinaj vor preciza că sunt cu bicicleta, căci ei vor veni cu autocarul doar la întoarcere spre Cluj!).

De pelerinajul cu bicicleta se ocupă Marian Pop – 0742 687 117, așadar vă rugăm să apelați la el pentru informații suplimentare! Locul de întâlnire a bicicliștilor este același cu al pelerinilor (ora 10:15 – Întâlnire la Comandamentul DIVIZIA 4 INFANTERIE ”GEMINA” din Piaţa Ştefan cel Mare nr. 1-3, vizavi de Inspectoratul Școlar -din spatele Teatrului Național-, pe partea cu Tribunalul).

Programul Pelerinajului Tinerilor pe Jos- 16 aprilie 2016: 

a) ora 10:15 – Întâlnire la Comandamentul DIVIZIA 4 INFANTERIE ”GEMINA” din Piaţa Ştefan cel Mare nr. 1-3, (vizavi de Inspectoratul Școlar -din spatele Teatrului Național-, pe partea cu Tribunalul).

b) ora 10:30 – Plecare cu autocarele spre Iclod (pictorul Luca care a pictat icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus de la Nicula a fost preot în Iclod).

c) ora 11:15 – la Biserica Ortodoxă din Iclod – Instrucțiunile Poliției și Jandarmeriei care ne vor însoți. Debutul pelerinajului pe jos. 10 km de parcurs pe jos până în Gherla: cântări religioase, conversaţii, rugăciune personală, prietenii, admirarea peisajului :)

d) traversarea oraşului Gherla în cântări religioase.

e) ora 14:15 – Oprire la Catedrala “Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” cu pauză de o oră pentru mâncare, toaletă și odihnă. Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi de la Gherla şi Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi de la Dej ni se vor alătura.

f) ora 15:30 – Încă 7 km pe jos. Sosire la mănăstirea Nicula în jurul orei 17. Închinarea la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus.

g) ora 18:00 – Vecernie cu litie şi cină la Mănăstirea Nicula.

h) 21:00 – 21:30 – Întoarcerea cu autocarele spre Cluj-Napoca.

i) 22:00 – 22:30 – Sosire la Cluj-Napoca.

ÎNSCRIERI: cei care doresc să participe la Pelerinajul Tinerilor, sunt rugaţi să îşi rezerve LOC ÎN AUTOCAR la numerele de telefon (sms sau telefon): 0756 848 749 – Elena Săuca, 0755 016 833 – Valeria Niță, 0753 758 655 (nu e orange!) – Andrei Lupșe, URMÂND SĂ ÎL ACHITAȚI CÂT MAI GRABNIC CU SUMA DE 20 LEI.

In funcție de înscrieri, pelerinii vor fi repartizați în autocare. Așadar, dacă doriți să fiți cu cineva anume în autocar, să vă înscrieți deodată/împreună. Asemenea, dacă sunt grupuri mai mari, e bine să vă înscrieți toți o dată.

În acest moment, avem rezervate 7 autocare pentru 350 de persoane. De aceea, de îndată ce v-aţi hotărât să participaţi la pelerinaj, vă rugăm să vă rezervaţi locul în autocar la numerele de telefon anunţate ca să putem estima dacă mai avem nevoie şi de alte autocare. Nu va fi ușor de găsit alte autocare pe ultima sută de metri, deci vă rugăm să vă hotărâți și să vă înscrieți DIN TIMP! În ultimii doi ani, de la Cluj au participat 400 de persoane (iar de la Gherla alte 150 – dar aceștia vin pe cont propriu, nu își rezervă ei loc în autocar de la Cluj și retur!).

De asemenea, Pelerinajul Tinerilor este public, cei care doresc, pot participa și pe cont propriu, fără a-și rezerva loc în autocarele închiriate de noi (fie cu mașini, cu autostopul, cu trenul etc), fie că vin de la Iclod, Gherla sau direct la Mănăstirea Nicula, unde pot ajuta la bucătărie 🙂

Pentru informaţii suplimentare și nelămuriri: Organizator Radu Copil – 0742 296 123

Necesar: apă, mâncare, bască sau basma (te cam prinde soarele fără!), umbrelă şi pelerină (mai ales dacă se va prognoza vreme ploioasă), 20 lei pentru transportul cu autocarul (15 lei cei care vor merge spre Nicula), icoane (purtate în brațe, legate la gât etc)!

Vă așteptăm cu drag și vă rugăm să vă înscrieți din timp (și să achitați costul pelerinajul) astfel încât să avem autocare pentru toți doritorii!

pelerinaj pe jos si cu bicicleta la Nicula 2016

Acest articol a fost publicat în PELERINAJE. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *