Întâlnirea Voluntarilor din Taberele de Tineret 2014

Duminică, 12 octombrie 2014, la Cantina din Complexul Studențesc Hașdeu, de la ora 12, după liturghie, a avut loc Întâlnirea Voluntarilor din Taberele de Tineret organizate anul acesta în Arhiepiscopia Clujului de către Asociația Tinerilor și Asociația Studenților Creștini Ortodocși.

Întâlnirea dedicată voluntarilor din taberele de tineret este organizată de un grup de 10 adolescenți care participă an de an în aceste tabere și este un prinos de recunoștință și apreciere pentru strădania tinerilor care în fiecare vacanță de vară și iarnă se străduiesc să le dăruiască din energia, creativitatea, talentul, timpul, prietenia și experiența lor de viață.

Pentru acest eveniment festiv, adolescenții sunt cei care, cu o zi înainte, au gătit împreună pentru voluntarii taberelor bucate alese, precum: salata de boeuf, ciuperci cu maioneză, salată orientală, șnițele din piept de pui și pulpă de porc, salate și prăjituri.

De asemenea, timp de 4 ore, adolescenții au coordonat un program educativ și recreativ cu sarcini de grup și jocuri de echipă asemănătoare cu cele din tabere. Prin urmare, cei 30 de voluntari prezenți la întâlnire au avut sarcini foto și video de realizat, au trecut prin diverse probe, precum: mimă, cunoștințe generale, creativitate poetică, cunoștințe religioase, iar la final, descoperirea din indicii a citatului ”Mâinile la muncă, mintea și inima la Dumnezeu”.

Un alt moment deosebit a fost când voluntarii și adolescenții au cântat ”La mulți ani” pentru împlinirea celor 10 ani de tabere de tineret, dorind organizatorilor să înmulțească numărul taberelor în următorii 10 ani de activitate. Tortul aniversar a fost unul delicios, precum minunate sunt amintirile adunate din acești ani de voluntariat în tabere.

La sfârșitul întâlnirii, atât adolescenții organizatori, cât și voluntarii participanți și-au exprimat impresiile din această experiență inedită, în care rolurile au fost inversate.

Adolescenții mărturisesc că se deprind cu experiența slujirii, prin curaj în arta culinară, ajung să aprecieze din plin voluntariatul din tabere și întorc o mică parte din darurile primite sub formă de răvașe cu citate duhovnicești, jocuri, concursuri de cunoștințe religioase și cunoștințe generale, dar și alte gesturi emoționante, precum îmbrățișările călduroase, voia bună și multe zâmbete calde oferite voluntarilor.

La rândul lor, voluntarii se simt apreciați pentru munca depusă în tabere, văd rezultatele muncii lor în viața adolescenților și își întăresc dorința de a se implica din nou în acest tip de activitate voluntară, și anume taberele ortodoxe pentru copii și adolescenți.

Anul acesta, cele 6 tabere de vară și de iarnă organizate de A.T.C.OR. și A.S.C.OR. Cluj au fost coordonate cu sprijinul a peste 50 de voluntari tineri, de aceste tabere bucurându-se peste 425 de copii și adolescenți cu vârsta între 7 și 18 ani. Pe parcursul celor 10 ani de tabere, s-au organizat în total 32 de tabere pentru copii și adolescenți.

Acest articol a fost publicat în TABERE ORTODOXE. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *