Informații generale despre taberele de tineret din vara 2016

Informații generale despre taberele pentru copii, preadolescenți și adolescenți de la Sângeorz-Băi și Mărișel din vara anului 2016

Dragi părinți,

1. VĂ RUGĂM să confirmați PRINTR-UN SMS prezența celor înscriși în tabără (că sunt sănătoși și că nu a intervenit vreo schimbare neprevăzută în program) în zilele de miercuri, joi și vineri în săptămâna precedentă taberei în care sunt înscriși la numărul de telefon 0742 296 123 – Radu Copil. Pentru alte întrebări specifice, trimiteți SMS și apoi sunați.

2. NU UITAȚI de avizul epidemiologic de la medicul de familie (care trebuie sa aibă trecute vaccinurile efectuate până în prezent)! Avizul epidemiologic este OBLIGATORIU, fiind o cerință legală pentru intrarea în colectivitate! Avem controale de la Direcția Sanitară!

3. Vom anunța pe blog data și ora întâlnirii pentru plecarea în fiecare tabără, respectiv întoarcerea din tabără, cu două săptămâni înainte. Plecarea e întotdeauna din Cluj-Napoca. Pentru orice altă urgență cu privire la plecare și întoarcere, mă puteți suna: Radu Copil 0742 296 123.

Plecarea în tabără se face întotdeauna luni dimineața (la ora 7:30 întâlnire în parcare la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca, cu plecare de la ora 8:00), iar întoarcerea are loc sâmbătă seară, în jurul orei 19. O excepție este plecarea în tabără din 15 august care va avea loc de la ora 15, datorită praznicului Maicii Domnului. O altă excepție de la obiceiul nostru ar putea fi locația plecării, și anume în data de 8 august, dacă parcarea de la Sala Sporturilor va fi ocupată cu prilejul Festivalului Untold. Vom anunța la momentul respectiv!

4. Restul de bani se achită la plecarea în tabără (cei care au trimis avansul prin bancă și au uitat să achite comisionul bancar aferent, sunt rugați să aducă măcar 5 lei pentru comisionul de depunere și ridicare taxat de bancă).

5. Pe drum, e bine să le puneți o sticlă de apă și o pungă la îndemână (pentru orice eventualitate în caz de greață). Atunci când plecarea în tabără are loc dimineața, prima masă oferită în tabără este prânzul (ora 13:00), aşadar dacă copiii dvs nu mănâncă dimineaţa înainte de drum, să le puneţi câteva sandviciuri cu ei! Dacă plecarea din Cluj este după-masă, prima masă oferită în tabără este cina (ora 19:00).

6. Vă recomandăm să puneți o etichetă cu numele copilului dvs pe bagaj (chiar și un adolescent poate fi debusolat atunci când vede zeci de trolere de aceeași culoare și formă ca al său :)). De asemenea, vă recomandăm să scrieți cu markerul numele de familie pe eticheta hainelor. Așa vom ști și noi cui să restituim hainele găsite prin tabără :). Neapărat să le puneți 2 saci menajeri pentru hainele murdare în timpul taberei. Altfel, hainele folosite vor ajunge printre hainele curate din bagaj și se îmbibă de mirosuri neplăcute și acestea, și nici ei nu mai știu ce e curat și ce a fost folosit!

7. Cât privește banii de buzunar, se va merge de 2 sau cel mult de 3 ori la magazin, de unde își pot cumpăra maxim două-trei lucruri (din mai multe motive am pus această limită). Prin urmare, nu au nevoie de mai mult de 20 de lei bani de buzunar (cei mici îi pierd sau pot fi ispită de a-i fura pentru ceilalți!).

8. Recomandăm ferm, din nenumărate motive, să nu vină participanții cu lucruri de valoare în tabără (ex. laptopuri, bijuterii, aparate foto performante, sume de bani mai mari de 50 lei etc)! Dacă vă aduceți chitară, aparat foto, minge de fotbal sau alte obiecte personale, vă asumați pe proprie răspundere riscurile de deteriorare și de pierdere. Noi nu ne putem asuma răspunderea pentru obiectele personale ale fiecărui participant! Menționăm că în fiecare tabără avem în program cântece la chitară și atelier de chitară.

9. Considerăm cu totul inoportună venirea în tabără cu tablete (desigur, dacă nu e folosită ca telefon personal:) și console de jocuri. Dacă într-o tabără plină de activități, participantul simte nevoia ca în timpul liber (când alții fac sport, se joacă afară, sar pe trambulină, joacă ping-pong, joacă diverse jocuri de societate, socializează, leagă prietenii, învață lucruri noi de la ceilalți, admiră natura) să stea de unul singur și să se joace pe astfel de device-uri, atunci trebuie să vă spun cu franchețe că fie nu a fost învățat să se bucure de viață, fie, mai rău, e dependent de jocuri digitale! În tabără avem minunatul prilej de a învăța să ne bucurăm de viață, de natură, de oameni și de Dumnezeu! Să le oferim această șansă!

De asemenea, în cazul adolescenților, considerăm la fel de inoportună venirea în tabără cu laptopuri, folosite adesea, pentru a viziona filme după ora stingerii. În tabără venim pentru socializare și nu pentru a viziona filme împreună pe durata nopții, când e timp pentru odihnă după o zi plină de activități. Altfel, a doua zi, ajungem să fim pleoștiți și fără vlagă, neînțelegând de ce toți ceilalți sunt atât de bine dispuși. Așadar, în afara taberei este timp suficient și pentru filme!

10. În tabără avem asistență medicală și medicamente. Dacă știți că copilul dvs răspunde mai bine la unele medicamente în cazul bolilor mai des întâlnite, e indicat să le puneți medicamentele respective. Noi ducem cu noi medicamente pentru tot felul de probleme care ar putea apărea, dar nu putem lua și diverse variante pentru același medicament/substanță activă. De asemenea, în mod deosebit e indicat să aibă la el câte un ”medicament” pentru răgușeală (în tabără socializăm și cântăm, la jocuri mai strigăm :)). Desigur, în cazul în care copilul se află sub tratament, el își va aduce cu el medicamentele respective. Pentru siguranță, întotdeauna le spunem și noi participanților în tabără, să nu folosească medicamente din trusa lor fără consultul asistentului medical din tabără.

11. Participanții pot folosi telefoanele mobile pe durata taberei, în timpul liber. Există semnal în toate reţelele telefonice. 

Deoarece noi le recomandăm, mai ales copiilor, să își țină telefonul în cameră pentru a nu îl pierde prin tabără, nu vă îngrijorați dacă nu răspund imediat la telefon. Iar dacă nu vă sună nici ei, nu vă îngrijorați, luați-o ca pe un semn bun, că sunt ocupați și se simt atât de bine încât au uitat de ce au ei mai scump pe lume. :)

12. Dacă doriți să îi contactați pe copiii dvs pe numerele de telefon al organizatorilor (le vom posta separat pentru fiecare tabără), deoarece copiii dvs nu răspund la telefonul personal, puteți să o faceți doar în intervalele orare: 9:00 – 9:30, 13:30 – 14:00, 19:00 – 19:30. În afara acestor intervale orare (când suntem toți adunați la masă), copiii dvs sunt fie la program, fie răspândiți prin toată tabăra și durează mult până îl găsim pe fiecare în parte! Desigur, urgențele sunt justificate și puteți suna oricând!

13. În taberele de copii mici (8 – 11 ani) nu recomandăm vizitele părinţilor în tabără. Celorlalţi copii li se face brusc dor de părinţii lor de acasă şi începe marea plângăceală. :)

14. În taberele de adolescenţi mici şi mari nu există această problemă. Adolescenţii nu plâng de dorul părinţilor :)! Desigur, vă rugăm să anunțati coordonatorul despre vizita în tabără! Vizita în tabără se face doar cu acordul adolescentului! :)

15. După întoarcerea copilului dvs din tabără, apreciem dacă ne trimiteți un sms cu impresiile voastre de părinți, bune și mai puțin bune, despre cum s-a simțit în tabără.

Pentru orice alte informații specifice, vă stăm la dispoziție telefonic:

Radu COPIL – 0742 296 123

Ps. Deoarece unii părinţi au considerat utilă alcătuirea unei liste cu lucrurile de care au nevoie copiii lor în tabără, vă punem la dispoziție un necesar orientativ pentru bagaj:

– adidaşi (jocuri de grup, sport, drumeţie, etc)

– sandale (cine are – sunt comode, în special la Mărișel, unde ne descălțăm când intrăm în cabane)

– papuci de casă (la baie, duș)

– tricouri (aprox. vreo 8-10, mai ales pentru băieţii mai sportivi!)

– pantaloni scurţi (1-2)

– pantaloni lungi (2-3)

– șosete (vreo 8-10 perechi, mai ales pentru băieţii mai sportivi!)

– bluze/polare (1-2 – seara şi dimineaţa poate fi răcoare dacă e vreme ploioasă)

– pijamale

– chiloţi

– bască/pălărioară (de soare) obligatoriu!

– pelerină (cine are)

– trusa de baie: periuţă şi pastă de dinţi, săpun, şampon, prosop de corp, prosop de faţă, șervețele.

În cazul celor mici, vă recomandăm să scrieți cu markerul numele de familie pe eticheta hainelor. Așa vom ști cui să restituim hainele găsite prin tabără :)

Acest articol a fost publicat în TABERE ORTODOXE. Salvează legătura permanentă.

0 răspunsuri la Informații generale despre taberele de tineret din vara 2016

  1. Pingback: 1. Informații speciale despre tabăra din 4 – 9 iulie 2016 | Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj

  2. Pingback: 2. Informații speciale despre tabăra din 11 – 16 iulie 2016 | Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj

  3. Pingback: 3. Informații speciale despre tabăra din 18 – 23 iulie 2016 | Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj

  4. Pingback: 4. Informații speciale despre tabăra din 25 – 30 iulie 2016 | Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj

  5. Pingback: 5. Informații speciale despre tabăra din 8 – 13 august 2016 | Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj

  6. Pingback: 6. Informații speciale despre tabăra din 15 – 20 august 2016 | Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *