Detalii despre taberele pentru copii si adolescenti

Dragi părinţi,

Plecarea în taberele de vară pentru copii şi adolescenţi se face întotdeauna luni dimineaţa (30 iunie, 7 iulie, 21 iulie, respectiv 18 august 2014). Întâlnirea are loc de la ora 7:30 în parcarea de la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca, iar de la ora 8:00 e plecarea spre Mărişel.

Prima masă în tabără este prânzul, aşadar dacă nu mănâncă dimineaţa înainte de drum, să le puneţi câteva sandviciuri cu ei. Deși drumul până la Mărișel durează doar o oră, o sticlă de apă e binevenită!

Să nu uitaţi de avizul epidemiologic de la medicul de familie!

Rugăm părinţii să ne sune cu 5 zile înainte de începutul taberei (miercuri-joi-vineri înainte de tabără) pentru a ne confirma prezenţa copiilor lor în tabără (că sunt sănătoşi şi că nu a intervenit vreo schimbare neprevăzută în program)!

Copiii, respectiv adolescenții, pot folosi telefoanele mobile pe durata taberei, în timpul liber. Există semnal în toate reţelele telefonice.

Deoarece noi le recomandăm copiilor să își țină telefonul în cameră pentru a nu îl pierde prin tabără, nu vă îngrijorați dacă nu răspund la telefon.

Iar dacă nu vă sună nici ei, nu vă îngrijorați, luați-o ca pe un semn bun, că sunt ocupați și se simt atât de bine încât au uitat de ce au ei mai scump pe lume. :)

Întoarcerea din tabără are loc întotdeauna duminica după-masă (6 iulie, 13 iulie, 27 iulie, respectiv 24 august 2014), în jurul orei 18:30, în parcarea de la Sala Sporturilor.

În cazul celor mici, vă recomandăm să puneți o etichetă cu numele copilului pe bagaj (și un adolescent se pierde cu firea când vede zeci de trolere de aceeași culoare și formă ca al său). De asemenea, vă recomandăm să scrieți cu markerul numele de familie pe eticheta hainelor. Așa vom ști și noi cui să restituim hainele găsite prin tabără 🙂

Cât privește banii de buzunar, se merge de două-trei ori la magazinul satului în zilele de dulce (marți, joi, sâmbătă) de unde își pot cumpăra maxim două-trei lucruri (din varii motive am pus această limită). De asemenea, când ne întoarcem din tabără, ne oprim la mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” din Florești, unde mai intrăm la pangar. Prin urmare, le ajunge maxim 30 lei bani de buzunar. În nici un caz, nu ar trebui să aibă la ei mai mult de 50 lei!

Recomandăm ferm din nenumărate motive să nu vină participanții cu lucruri de valoare în tabără (ex. laptopuri, tablete, bijuterii, sume de bani mai mari de 50 lei etc)! Dacă vă aduceți jocuri, minge, instrument muzical sau alte obiecte personale, vă asumați pe proprie răspundere riscurile de deteriorare și de pierdere. Noi nu ne putem asuma răspunderea pentru obiectele personale ale fiecărui participant!

Ps. În taberele de copii mici (8 – 11 ani) nu recomandăm vizitele părinţilor în tabără. Celorlalţi copii li se face brusc dor de părinţii lor de acasă şi începe marea plângăceală. :)

Desigur, cazurile justificate nu intră sub incidenţa acestei recomandări! Dacă vizita e necesară (motive medicale etc), recomandăm puţină prudenţă faţă de ceilalţi copii!

În taberele de adolescenţi mici şi mari nu există această problemă. Adolescenţii nu plâng de dorul părinţilor! :) Desigur, vă rugăm să anunțati coordonatorul despre vizita în tabără!

Pentru orice alte informații, vă stăm la dispoziție telefonic:

Radu COPIL – 0742 296 123

Acest articol a fost publicat în TABERE ORTODOXE. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *